Kan jag låna pengar snabbt?

Det finns något som kallas snabblån, och det är precis vad det heter. Det är ett sätt att få möjlighet till att låna mindre belopp fort. När du väl gör en ansökan får du tillgång till pengarna redan samma dag om ansökan beviljas (eller nästkommande helgfria vardag). Det finns olika företag som ger ut snabblån, och alla har olika erbjudanden och krav på dig som låntagare. Ett snabblån rör sig normalt om summor mellan 1 000 upp till 50 000 kronor. När du gör din ansökan kan du vara beredd på att få svar direkt.

Vad är egentligen ett snabblån? Snabblån, SMSlån, mobillån eller internetlån, alla dessa alternativ är snabba sätt att få tag på pengar. Det rör sig om mindre belopp och det är enkelt för dig att ansöka och bli beviljad. Precis som alla andra lån är det inte gratis och du får vara beredd på att det oftast tillkommer höga kostnader. När du gör din avbetalning betalar du både en ränta på lånet och en fast summa pengar. Så kostnaden för lånet, räntan och den fasta avgiften, det är detta som kallas för effektiv ränta.

Företag där du kan låna pengar snabbt

Det finns olika företag som ger ut snabblån, ett av dessa är Risicum Capital AB. De är ett företag som har funnit sen 2005 och har specialiserat sig på snabba och smidiga lån. Du gör en ansökan hos dem, och när den är godkänd har du pengarna på ditt konto inom trettio minuter. Här har du också möjlighet till någonting som kallas flexibel kredit, när du inte vet hur mycket du behöver låna. Kravet på dig som låntagare för att bli godkänd är att du ska betala tillbaka 1 000 kronor varje månad. Hos GF Money kan du låna pengar väldigt snabbt, dom betalar ut pengar dygnet runt till alla storbanker via Trustly. Du måste dock få din ansökan eller uttag godkänt under ordinarie öppettider som är på vardagar och tyvärr inte helger.

GF Money Kontokredit
1 000 – 30 000 krLånebelopp
39.8 %Ränta

Detta är en högkostnadskredit. Om du inte betalar tillbaka hela lånet riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.

Vill du se fler långivare där man kan låna pengar snabbt? Titta då på vår lista med långivare som har direktutbetalning.

Det är en del som krävs för att bli godkänd och få rätt till ditt snabblån. Du måste vara myndig, det vill säga 18 år fyllda. Du måste även ha en sorts inkomst, för att företaget vill vara säkra på att de får tillbaka summan, och även för din personliga del. Det är också viktigt att du inte har anmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Lever du upp efter dessa krav, är ett snabblån absolut möjligt. Då kan du lämna in en ansökan direkt på nätet och identifiera dig med BankID.

Fler frågor om Snabblån

Alla frågor & svar

Per Eriksson
  • Per Eriksson
  • Utvecklare/skribent på Lanutanuc.com
  • Publicerad
  • Uppdaterad