Vill du låna pengar räntefritt?

Jämför lån utan ränta

Låna pengar utan ränta

En del långivare erbjuder snabblån (eller SMS-lån) helt utan ränta och avgifter - förutsatt att det är första gången du lånar av företaget eller att du betalar tillbaka lånet inom t.ex. 14–30 dagar. Ett räntefritt lån kostar med andra ord inte mer än summan du lånar om du betalar tillbaka lånebeloppet inom avtalat tid.

Vi har jämfört lån och smslån utan ränta från några av de största långivarna. Ansök endast om ett räntefritt lån om du är säker på att du kan betala tillbaka lånet i rätt tid, annars kan räntor och avgifter för avbetalning tillkomma. Alla räntefria lån som jämförs här använder andra kreditupplysningstjänster än UC!

Räntefritt lån utan avgift

 • Låna 1000–5.000 kr räntefritt
 • Betala endast tillbaka summan du lånar
 • Lån utan ränta - bra om du kan betala tillbaka i tid
 • Kan gälla för nya kunder

Alla lån utan ränta

Loanstep Snabblån
 • Helhetsbetyg
 • Beviljandegrad
 • Låntyp Snabblån
 • Öppettider idag Stängt
 • Lånebelopp 3,000 – 25,000 kr
 • Ränta 19.8–38.4 %
 • Uppläggningsavgift 300 kr
 • Låneperiod 5–24 mån
 • Betalningsanmärkning Kan accepteras
 • Utan UC JA (Bisnode Kredit)
 • Rapporterar till UC Nej
 • Räntefritt Rabatt om lånet återbetalas inom 14 dagar

Lån utan ränta och avgifter

Det är absolut möjligt att låna pengar utan ränta. Ett sådant lån beviljas ofta när ett kreditföretag lånar ut pengar till en ny kund. Det är ett sätt för dem att introducera företaget och dess tjänster för en ny klient och på så sätt öka chanserna att kunden i fråga kommer att välja deras företag i framtiden.

Den här typen av lån utan ränta är då ett väldigt smart alternativ, förutsatt att man betalar tillbaka i tid. Det kan vara ett bra sätt att få pengar fort när det bara handlar om en tillfällig brist på kontanter och man vet att pengarna kommer komma in fort. Man måste alltid betala tillbaka hela beloppet inom 30 dagar och om man sköter detta korrekt så tillkommer inga avgifter. Den här typen av lån utan ränta och avgift erbjuder en möjlighet att exempelvis göra den där resan man behöver, trots att lönen kanske inte kommer komma in på kontot förrän om några veckor.

Ibland uppstår ett behov av pengar plötsligt och vi kan hamna ur fas med cykeln av inkomster kontra utgifter och snabbt behöva pengar när det inte finns några på kontot. Om det då går att låna räntefritt så är det givetvis detta är en bra lösning. Ett räntefritt lån av den här typen är till för att lösa snabba tillfälliga problem, inte för att i affekt ta beslut om att man behöver lyxa till det lite och göra inköp man absolut inte behöver och som inte löser någonting på lång sikt. Det är alltså inte någonting för shopaholics att ta till när kassan tryter.

Ett lån utan ränta kan vara en smart lösning vid en tillfällig brist på pengar

Det finns givetvis vissa förutsättningar som gäller för att man ska få ett räntefritt smslån. Man ska bedömas ha rätt möjligheter till att kunna betala tillbaka i tid. Det handlar oftast om att man ska ha en fast anställning och har haft en hygglig deklarerad inkomst. Däremot nekas betydligt färre personer lån när de söker via kreditföretag, jämfört med när de ansöker via bank.

Den här typen av smslån är i regel räntefritt i 15–30 dagar, vilket är en lagom period att hantera i sammanhanget om man har pengar på väg in. Lånevillkoren blir dock betydligt sämre om du skulle missa att betala tillbaka under den här tidsperioden, och du bör definitivt undvika att ta den här typen av lån om du är det minsta osäker på att du kan betala tillbaka. Det är inte läge för chansningar med din ekonomi bara för att den här möjligheten finns.

Ett smslån utan ränta är dock ett bra val om du bara är i ett tillfälligt behov av extra pengar och du inte har något betydande problem med ekonomin. Ibland kan oväntade utgifter komma väldigt plötsligt, det kan exempelvis handla om tandläkarräkningar, veterinärbesök eller något annat som vi normalt sett inte kalkylera med. Då kan detta var en snabb och effektiv lösning på ett högst tillfälligt problem.

Det är alltså vanligt att den här typen av smslån beviljas utan ränta första gången, och om du inte tidigare varit kund hos kreditbolaget i fråga kan detta vara ett väldigt taktiskt val.

 • Senast uppdaterad 13 Feb 2020