Nyheter om lån & privatekonomi

Läs om det senaste som händer i lånebranschen och få matnyttiga tips på allt från privatekonomi till vart du kan hitta de mest prisvärda snabblånen just nu. Skribenterna på LanUtanUC.com skriver om nyheter som är intressanta både för dig som funderar på att ta ett lån, dig som redan har lån eller dig som bara är intresserad av privatekonomi.

  • Läs om det senaste inom lånebranschen
  • Få tips på nya långivare
  • Ta del av nya lagändringar inom lån
  • Nyheter om privatekonomi
Studentlån

Vad finns det för olika typer av studentlån?

Att studera på heltid jämförs faktiskt med ett heltidsjobb, däremot utan lön. Ibland dyker det upp oväntade utgifter här och där. Som tur är erbjuder bland annat vissa banker studentlån.
Privatekonomi

Fyra nyheter som påverkar din plånbok under 2019

Planerar du sommarens aktiviteter eller julledighetens semester redan nu? Då kan det vara bra att veta att det kan och kommer dyka upp en del utgifter och i vissa fall inkomster som inte infunnit sig under tidigare år. ...
Kalkylerar ekonomi

Detta hände efter den nya konsumentkreditlagen

Den nya konsumentkreditlagen som infördes 1/9 2018 skulle göra att mikrolån, snabblån och högkostnadskrediter inte kunde ha flera hundra procents ränta och kosta låntagare hutlöst mycket. Men hur blev det ...
Svenska pengar

Långivare lägger ner efter nya räntelagen

Om några få dagar börjar den nya räntelagen gälla med hårdare villkor för långivare. Flera kreditgivare väljer nu att avveckla sina snabblån eller övergå till kreditlån.