Jämför ränta på lån

Lästid ca

Så här jämför du lånekostnader

Att jämföra lånekostnader är det bästa du kan göra innan du bestämmer dig för vilket lån du ska ta. Olika långivare har olika räntor och olika avgifter som tillkommer på ditt lån. Det kan vara stor skillnad mellan olika låneinstitut och vissa använder sig av fast ränta medan andra använder sig av rörlig ränta

Du kan alltid se vad den effektiva räntan ligger på när du läser om lån hos en långivare, den visar exakt hur mycket du egentligen betalar med alla avgifter och räntan inräknad. Vi hjälper dig att jämföra olika långivare som erbjuder lån utan UC och specificerar deras avgifter.

  • Jämför olika långivare
  • Kolla upp den effektiva räntan

Ränta och avgifter

Det kan vara svårt att veta exakt vilken ränta du får om du ansöker om ett lån med rörlig ränta, dock kan du räkna ut både vad lånet kommer kosta dig med den högsta räntan och vad det kommer kosta med den lägsta räntan. På så sätt vet du vad minsta och maximala kostnaden kan bli och kan sedan använda detta i jämförelse med andra lån. Det är din ekonomiska situation som kommer att avgöra vad räntan blir, en stabilare ekonomi ger en lägre ränta. Vissa långivare accepterar även lån till dig med betalningsanmärkning, då blir räntan i regel högre.

Det är inte bara räntan som avgör hur mycket du kommer att betala tillbaka utan där finns andra avgifter som också är bra att ha i åtanke när du jämför lån. Vi är tydliga med vilka avgifter de olika långivarna har för att du enkelt ska få en bra översikt. En vanlig avgift är uppläggningsavgiften, men det är inte alla långivare som tar ut någon uppläggningsavgift. Den kan röra sig från ett par hundra kronor upp till över 700 kronor beroende på låneinstitut. En annan avgift som kan tillkomma är en fakturaavgift, vilket kan bli mycket pengar om du har en lång avbetalningstid.

Välj det lån som passar dig

När du jämför lån hos oss kan du se vilka belopp de olika långivarna betalar ut, samt hur lång återbetalningstid de erbjuder. Du ser också om de har fast eller rörlig ränta, samt vad den rörliga räntan kan röra sig mellan. På så sätt blir det enkelt för dig att räkna på vad de olika lånen kommer att kosta dig per månad. Du kan också se vilka långivare som erbjuder lån till dig med betalningsanmärkning, det finns en hel del långivare som gör detta. Hos oss kan du jämföra långivare som lånar ut allt från 1 000 kronor upp till 50 000 kronor.

De långivare som du kan jämföra hos oss erbjuder dessutom alla lån utan kreditupplysning från UC. Det gör att du kan låna pengar utan en negativ påverkan på din kreditvärdighet. Du slipper med andra ord några förfrågningar hos UC som kan minska din kreditvärdighet. Det är perfekt för dig som planerar att ta ett större lån eller kanske ett bolån hos banken i framtiden. Med oss jämför du dessutom lån enkelt och när du väl bestämt dig kan du bara klicka på långivaren så kommer du direkt till deras ansökan. Du kan även välja att endast visa långivare med BankID eller direktutbetalning till exempel.

Fördelar med att jämföra lånekostnader

Fördelarna med att jämföra lånekostnader innan du lånar pengar är väldigt många. Du kan genom att jämföra långivarna komma fram till vilka av lånen som blir billigast för dig med tanke på hur mycket du vill låna och hur länge. På så sätt kan du enkelt räkna ut om du har utrymme för att ta lånet i din månatliga budget. Att jämföra lånekostnader ger dig det bästa priset för ditt lån och det kan spara dig pengar jämfört med om du ansöker hos första, bästa långivare. Genom att jämföra slipper du fastna i ett lån med för höga månadskostnader.

Per Eriksson
Per har arbetat inom SMSlån och privatlån sedan 2005. Per ansvarar för utvecklingen av LånUtanUC men skriver även fakta om lån, artiklar och granskar långivare.

Fler nyheter