Mobillån

Lästid ca

Tryggkredit Stockholm byter namn till Bliq

Tryggkredit Stockholm AB är numera Bliq AB. Organisationsnummer är det samma som tidigare och endast bolagsnamnet är ändrat.

Bliq AB driver ett antal kreditinstitut inriktade på snabblån och privatlån, bland annat Mobillån, Tryggkredit, Snabbfinans och Säker Finans.

Namnbytet skedde för några månader sedan och det enda som är nytt är namnet och företagets adress. Organisationsnumret är fortfarande 556678-2677.

För låntagare innebär ändringen ingen skillnad. Det kan vara bra att känna till det nya namnet för låntagare som kanske reagerar på att ett nytt namn dyker upp som kreditgivare.

Vi har ingen information från Bliq om varför bolaget har ändrat till varumärkesnamn. En spekulation är att man vill ha ett mer generiskt namn som inte är kopplat till en specifik låneprodukt (tryggkredit.se).

Vi kan anta att Bliq har meddelat sina kunder om namnbytet men har du fått en faktura med Bliq som avsändare och inte känner igen namnet vet du nu varför.

Per Eriksson
Per har arbetat inom SMSlån och privatlån sedan 2005. Per ansvarar för utvecklingen av LånUtanUC men skriver även fakta om lån, artiklar och granskar långivare.

Fler nyheter