Tumme upp

Vivus justerar lånebelopp och villkor

Långivaren Vivus gör nu lite förändringar i kreditlånen. Bland annat minskas högsta möjliga lånebelopp, avgifter minskas och Vivus förbättrar sin kreditscoring för att fler låntagare med låg kreditvärdighet ska kunna få lån.

Från och med nu kan nya kunder hos Vivus låna som mest 5000 kr istället för 6000 kr och återkommande kunder kan låna som mest 15 000 kr istället för 20 000 kr.

Samtidigt plockar Vivus bort fakturavigfterna som tidigare låg på 45 kr. Enligt uppgifter ska även uppläggningsavgiften på 495 kr plockas bort men det är inget som framgår i villkoren eller på Vivus sajt i dagsläget. Uppdatering: uppläggningsavgiften är kvar för nya kunder men sänks från 496 kr till 395 kr.

Låna
2.000 – 15.000:-
Löptid
1–12 mån
Besked på ansökan
Inom 15 min
  • Återbetala i egen takt
  • Möjlighet att höja kreditgränsen
  • Kan acceptera betalningsanmärkning

Detta är en högkostnadskredit. Om du inte betalar tillbaka hela lånet riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.

Vivus har samtidigt förbättrat sin scoringmodell, vilket ska resultera i att fler ansökningar blir godkända. I samband med de nya villkoren har Vivus också uppdaterat sin webbplats med ny och förbättrad design.