Din vägledare till lån

LanUtanUC.com, "LånUtanUC", är en portal som jämför långivare som inte tar kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC). Sajten fungerar som en oberoende konsumentvägledare och har inget att göra med varumärket UC.

Vi ger dig möjlighet att välja det lån som passar just dina förutsättningar. Våra samarbetspartners använder sig inte av upplysningscentralen (UC) utan alternativa kreditupplysningsföretag.

Vårt mål är att granska, betygsätta och jämföra långivare som erbjuder snabblån (SMS-lån) och blancolån där UC inte används för kreditupplysningar. Att "låna utan UC" är efterfrågat och populärt just för att man vill slippa få så många förfrågningar hos UC, vilket kan göra att ens kreditvärdighet sjunker och som i sin tur kan göra det svårare att exempelvis få bolån, köpa varor på avbetalning, ta andra lån eller teckna hyresavtal. UC är sveriges mest använda kreditupplysningsföretag, därav är det önskvärt att ha så hög kreditvärdighet som möjligt i deras register.

I vårt enkla filtreringsverktyg fyller du i hur mycket du vill låna och vilka krav du har på långivaren. Du kan välja att sortera långivarna efter bästa betyg eller lägsta ränta. När du gjort dina val presenteras de långivare som matchar dina krav och du kan smidigt göra en jämförelse mellan de olika alternativen. Vår tjänst är helt gratis att använda och vi får provision av långivare för förmedlare lån.

Vi har lång erfarenhet av lån

Vi som startade LanUtanUC.com har många års erfarenhet av snabblån och blancolån. Vi såg ett behov på marknaden att skapa en jämförelsetjänst som inriktar sig på att endast jämföra lån som inte riskerar att påverka låntagarens kreditvärdighet negativt.

Kontakta oss

Har du frågor gällande lån, villkor, räntor etcetera kontaktar du långivaren direkt. Vill du kontakta oss på LånUtanUC med feedback på vår webbsida, klagomål eller eventuella samarbeten mailar du oss på [email protected].

Teamet på LånUtanUC

Kristin Bengtsson
Kristin är en ekonom som granskar långivare och skriver omdömen och fakta om de olika lån som jämförs på LånUtanUC. Har tidigare arbetat med att handlägga låneansökningar hos en långivare.
Per Eriksson
Per har arbetat inom SMSlån och privatlån sedan 2005. Per ansvarar för utvecklingen av LånUtanUC men skriver även fakta om lån, artiklar och granskar långivare.