Studentlånen kan tas på sidan av dina möjliga studielån och kan enkelt betalas av när din ekonomi tillåter. Som student ska du inte behöva känna dig hindrad ifall det dyker upp någon oväntad utgift. Tänk bara på att du måste kunna betala tillbaka lånet inom den överenskomna tiden med långivaren. Ofta har du en begränsad period att återbetala hela lånebeloppet plus ränta.
Tyvärr är det inte alls många banker som erbjuder studentlån, och hos de få som erbjuder det kan det vara svårt att få lånet beviljat. Du har betydligt större chans att få ett studentlån hos en bank om du arbetar på sidan av studierna och har en god betalningsförmåga. Det är få banker som är villiga att godkänna din låneansökan om du inte har någon extra inkomst, men det finns undantag. SEB är ett av dom - de har inga specifika inkomstkrav och de erbjuder studielån upp till 25 000 kronor, samt avbetalningsplaner.
Andra typer av studentlån
Finner du inte hoppet i att låna hos en bank, då finns det andra studentlån du kan ansöka om. Ett av dessa alternativ är SMS-lån. Snabbt, smidigt och oftast relativt lättåtkomligt. I många fall räcker det med att du har en mindre inkomst för att du ska bli beviljad då det redan från början är ett högrisklån med låga krav. Har du inte en extra inkomst behöver du inte oroa dig - du kan bli beviljad ändå. I din totala inkomst inkluderas dina studiemedel. Dessutom är det oftast gratis att ansöka. Dock innebär SMSlån vanligtvis en högre ränta.
Utöver banklån och SMSlån finns det extra betalningsmöjligheter om du som student ansöker om ett kreditkort. Ett kreditkort är en typ av bankkort, men det är knutet till en kredit istället för ett bankkonto. Det kan ses som en typ av avbetalning. Jobbar du på sidan av dina studier ökar möjligheterna att få ett kreditkort hos de flesta banker. En bank som erbjuder denna möjlighet är Swedbank, och beroende på din ålder och vilken typ av kund du är kan du få en rätt hög kreditmöjlighet. Olika kort innebär olika summor, beroende på din inkomst och betalningsförmåga.